sahabat Senyap

Thursday, September 16, 2010

Tiada Monolog Hanya Dialog

Budak2 : Assalamualaikum, kami mai nak beraya. Tapi xmau masuk dalam rumah dah.

Emi : W’salam. Xmau masuk? Okey, kalau xmau masuk Abang bagi duit raya seposen, kalau masuk rumah Abang bagi 50 sen.

Semua anak2 kecil tadi mula berpusu masuk menghala ke ruang tamu.

Budak2 : Abang, kami nak pegi beraya dekat rumah lain lagi. Xmau makan apa2.

Emi : Xmau makan? Okey, kalau xmau makan Abang bagi duit raya 50 sen, kalau makan Abang bagi seorang Seringgit. Nak yang mana?

Semua anak2 kecil tadi terus menghala ke meja makan. Yup. Tengah makan. Ada juga yang masukkan kuih dalam saku Baju Melayu. Alahai, comelnya.

p/s : I’m Emi. Foto di atas Iswanndi. My adik bongsu..

10 comments:

[z@ck] said...

hehehe..comel btul =)

terlupa plak awak dah kerja.kena bagi duit raya.eh..nanti saya balik Msia saya nak claim duit raya kat awak la.hahahaha

senandung semalam said...

cute gile la..
mcm tue la perangai dak2 skang...

Lan Bingka said...

diorang ada target nak dicapai tu..haha

Orang Senyap said...

zack ::

eh? boleh plak main claim2 duit raya yer? ah, xde2.. nak tunggu tahun depan plak..

saya belum kawen lagi, jadi xwajib nak kasik duet raya kat orang.. haha

nanti kalau join business dengan saya, insyaAllah, tiap2 bulan ada bonus.. ok fira? :-)

Orang Senyap said...

senandung semalam ::

dulu pun kita macam tue jugak..

skang biar la budak2 nie have their moment.. :-)

Orang Senyap said...

Lan Bingka ::

yup2..!! setuju yang tue.. haha

aideeb said...

bagus betul emi nyer style...saya nyer style tanya soklan matematik dan agama..boleh jawab baru dpt duit raya..huhu

kdg2 bergenang mata budak2 tu xleh jawab..so bagi jugak ler..hihi

Orang Senyap said...

Aideeb ::

ui, agak mendera jugak cara awak yer deeb.. haha..

xpe2, janji dapat duit raya. :-)

ZihNuN FaTiN said...

hihi..budak2..nak marah,xjd nak marah tgk gelagat diorg...:)

Orang Senyap said...

ZihNun Fatin ::

e2la, tengok gelagat comel dan naif dorang kadang2 diri sendiri akan automatik terhibur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...