sahabat Senyap

Monday, June 27, 2011

Apa Khabar Orang Senyap

Apa khabar blog saya. Catatan diari kita. Hurm. Apa khabar dunia saya yang dulu. Sudah lama, ya sudah agak lama rumah kita dibiarkan bersawang. Kosong tanpa diisi dengan titip-titip aksara yang baru. Lesu tanpa apa-apa cerita terkini. Dan apa khabar pula dunia kita sekarang?

Penuh dengan warna pelangi selepas hujan?
Atau sarat dengan senyum girang?
Mungkin juga sendat dengan warna lukisan awan yang indah-indah?

Haha. Ah, tak mungkin. Mana mungkin.

Cerita kerjaya? Alhamdulillah, kerja sentiasa ada. Syukur! Mencurah macam hujan petang. Sehingga tidak terdaya hendak menepis tempias2 stress dan sakit pening kepala. Mata juga sudah mula biru lebam akibat terlampau berdepan dengan kertas-kertas kerja dan menatap dada komputer.

Apa lagi? Oh ya, kita juga sudah bergelar ‘trainer’. Tiga sesi Kursus sudah selesai, insyaAllah dua lagi sesi akan menyusul. Kes salahlaku? Bulan Mei dan Jun sahaja lebih kurang 23 kes berjaya diselesaikan. Bulan sudah sempat ke Mahkamah Majistret. Minggu ini satu Perbicaraan Dalaman pula menanti kita sebagai Pegawai Pendakwa. Alhamdulillah. Segalanya berjalan lancar. Terima kasih ya Allah.

Cuma. Dengan lambakan-lambakan tugas banyak buatkan kita lesu. Letih mental letih fizikal. Mujur ada Mr S dan Mr T sebagai pembantu.

Cerita peribadi? Ah. Tiada siapa yang peduli. Cuma apa yang kita dapat luahkan. Mungkin jodoh tidak panjang. Emosi sangat letih. Kadang-kadang jika diikutkan hati dan akal yang pendek. Mahu sahaja kita menjerit. Menjerit biar hati puas. Biar hati lega. Biar hati ini rasa tenang.

Berbalik kepada soalan awal tadi. Apa khabar dunia kita sekarang? Hurm. Tiada apa yang istimewa. Seperti hari manusia-manusia yang lain. Sentiasa melekat dengan masalah. Tapi yang bezanya cuma cara mana kita berhadapan dan cara mana kita mengatasinya. Perlu ingat, kita sentiasa ada Teman yang sentiasa dekat dengan kita walau apa situasi yang kita alami.

Kita sujud pada Mu Ya Allah.

p/s : I’m Emiey. Letih mental. Letih fizikal. Letih emosi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...