sahabat Senyap

Wednesday, January 21, 2009

Meet At Last

Tahun 2004 adalah tahun aku bersosial. Jika seperti tahun2 sebelum ini aku tak ubah macam katak di bawah tempurung. Sampai lah satu ketika, aku terfikir hidup ini bukannya dalam persembunyian. Hidup ini ada ramai macam orang, kita tidak boleh hidup jika tidak pandai bergaul. Angka 2004 juga melakarkan satu perubahan di dalam diri aku. Jika sebelum ini aku seorang “unknown”, aku berazam selepas ini aku akan “ being know “ (eheh, pelik pulak munyinya..)

Aku start kumpul kawan semenjak tue. Tak kira la kawan yang macam mana, semua aku bedal. Hitam, cerah, cokelat suma ada. Chatting, pena dan macam2 lagi cara yang bley aku meet someone new. Erm, enough with the past.

Masuk tanggal 2009. Jika sebelum ini aku hanya menghubungi mereka melalui surat, henfon dan email. Kini, aku akan mula hunt them one by one. Insyaallah. Jika diizinkan Tuhan. Tempoh 5 tahun bukannya singkat. Boleh dikatakan setiap negeri dalam Malaysia nie ada jer “kawan invisible” aku. Ada antara mereka sudah aku anggap kawan baikku. Baru2 nie Alyssa, salah seorang temanku yang merangkap Akak kepada Alif Aziz mintak aku datang KL meet her. Tapi aku xdapat pegi coz ada urusan lain. Dan, teman yang aku nak jumpa sangat2 is kawan aku yang kini menuntut di UUM. (yeah, its you. *wave wave)

Setakat ni baru seorang “kawan invisible” yang aku sempat jumpa. Ari Isnin lepas dekat Pusat Bowling di Centre Square. Mula2 cuak jugak bila dia bawak teman. Badan besar jugak mamat niey. Risau jugak kalo kena pukul nanti. Hehe. Boan kalo tak silap aku nama kawan dia tu. Tapi aku tetap maintain cool. Eheh. Apa susah kalo kawan dia buat hal, aku cabut lari jer lar. Tapi bila aku salam tangan mamat king kong nie, nasib baik aku sempat control usus2 gelak aku yang dah mula nak hilang rasa kawalan ni. (Mamat nie nyah la) alahai, lemah lembutnya… tapi yang sengalnya, secara automatic aku bahasakan diri aku “ I “ “ You “ plak ngan dia, adeyh… Jangan kawan aku anggap aku nie macam Boan cukup la. Aku tengok dia pun dah tersengih2 bila lihat cara aku layan Boan. Eh2, I tulen you..

Perjumpaan singkat ini berakhir dengan baik. Walaupun bola2 bowling yang aku main hari tu kebanyakkannya masuk longkang. Gara2 salam dengan Boan la nie. Tapi xpe. Aku teruskan jugak control macho aku. Malam tu kawan aku ajak join piknik ngan member dia ujung minggu nie. But, erm maybe next time la kot. Sowee yer. Eheee..

p/s : I’m ami. Gurau jer eh Boan. I know you cool.. eleyh, picit perut kang.. hehe

2 comments:

SITI SPAGETTI said...

heh...!Tulen kunun..auwwwwwwww

The Silent Melody said...

ai, mengata nampak..?? dush3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...