sahabat Senyap

Wednesday, November 04, 2009

Nukilan Oleh Bukan Aku

Tulisan kali ini agak lain, lain sebab ia dinukilkan oleh bukan aku. Sengaja aku sematkan di sini sebabnya atas permintaan si penulis ini sendiri. Siap diberi fotonya dan minta di uploadkan sekali maybe dia nak semua tahu siapa pengarangnya. Aku sendiri pun tak tahu apa motif dia. Sebenarnya si polan adalah teman paling akrab aku di tempat kerja dan pengunjung tetap blog picisan ni. Okey, tulisan kamu aku abadikan di sini ya empa. Walaupun aku xberapa setuju dengan isi sinopsisnya. Alahai. (Anda boleh skroll cepat2 jika xde nafsu nak baca.)
MR.SILENT… Sudah tentu ramai yang kenal dengan nama nie kan? Ape pown, aku sebagai kawannyer yang hanya di gelar 'GETIK'. xtau la nape name 2 di pilih khas untuk aku. Maybe sebab aku nie 'MANJE' kowt. Hehehe. Perasaan la plak. Tapi sekali sekala xpe kan, orang cakap menghargai ape yang Tuhan dah bagi kat kite nie. Hehe Mesti ade yang tertanya2kan nape GETIK yang di pilih? Sebenarnyer ade kisah di sebalik 2, biar lah hanya aku n Mr.Silent sahaja yang tahu. Nama berkenaan di beri sendiri oleh MR.Silent kite nie yang paling COMEL.

Aku mengenali 'dia' bermula dari aku menjejakkan kaki di sini la. Pada 1st aku kene pandangan fire dari dia, aku dah taw dia nie compom ley ngam ngan aku. Tapi ape yang aku sangkakan agak meleset jugak la. Realitinyer dia nie agak sorang yang terlalu pendiyam. Agaknyer Mr.Silent nie xeti nak komunikasi kot bila berdepan dengan orang. Hanya di blog sahaja dia gelak, ketawa, luahkan perasaan n sume hanya lam blog. Segalanye d lakukan n dia hanya idup d bawah tempurungnyerrr sahaja erm,.. Agak membosankan idup dia?

Bermula dengan panggilan 'kami' 'empa',begitu la permulaan persahabatan antara Getik n Mr.Silent. Hari2 ade sahaja yang akan di ceritakan. Maklumla, satu opis kan, So lebih banyak la benda untuk kami jadikan bahan gosip. Lebih kurang setahun kenal, memang banyak dah kenangan bersama. Gosip sane, gosip sini. Nak kata xde keje, masing2 bz jugak la ngan tugas masing2, tapi xkan la nak skema sangat ngan keje nie kan,. So orang cakap sambil menyelam minum air, tapi jangan minum banyak sangat,.. Kang sakit pewut lak..

Ok, berbalik pada cite kite tadi, nape Mr.Silent jadi sebegitu rupe, ntah la maybe sebab Mr.Silent nie kan xeti nak cakap face 2 face, malu katenyer.. Eley, malu konon, lam blog bukan main lagi lawan kutuk..

Mr.Silent sorang yang boleh di katekan paling rajin jugak la lam opis. Tengok entry dia pon dah boleh taw jenis macam mana dia nie kan. Bos sume sayang kat die taw. Yela, pape keje yang berat2 sume lambak kat atas kepale dia, die ade jugak murungut, tp aku cakap jangan la marah2, 2 sume sebab bos sayangkan empa la,.. Die nak empa pandai n tahu segalanye,. Akhirnye die yakin yang kate2ku yang sebenarnye hanya dusta n untuk sejuk kan ati die sahaja adalah benar. Dah banyak sangat kowt aku citer sal die nie, kang de plak orang nangis xberlagu. Ok la, salam akhir dari aku, MRS.GETIK.

ADIYOSSSSSS,...

p/s : I’m Amiey. The moral of the story.. Rhedo ajer la dengan siapa dan apa acuan kawan anda. Hehehe. Tunggu reply dari Senyap eyh kamu.

7 comments:

Cik Dila said...

kaki kipas pas pas pas

Che Adlia said...

pas pas pas kaki kipas

kaki kipas??apa 2?

seroja jingga said...

ini bukan kipas
ni aircond

Orang Senyap said...

Cik Dila, Che Adlia, Seroja Jingga ::

hahaha...

kipas ya? aircod?? huhu.. hurm, ehem Getik?
ur comment about their comment?
hehehe..

nak letak sangat aritu.. :-D

[z@ck] said...

lepas ni cerita pasal saya plak..
ehehehe..

tajuk entry : Kenapa dia pnggil aku Orang Senyap

hahaha

p/s: prefer to call you orang senyap rather than Mr Silent even it carries the same meaning.

=)

Orang Senyap said...

zack ::

you pulak nak tulis pasal i ker??
hehehe

[z@ck] said...

ahahaha..
dah tulis kan..secara berkias..tak suka direct2..malu...ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...