sahabat Senyap

Friday, July 03, 2009

Bos Kata Tidak Apa

Hari ini hujung minggu. Sebetulnya aku pada hari ini akan melompat gembira sebabnya hari Sabtu adalah ‘hari wayang’ aku. Tidur aku boleh dipanjangkan. Dan tepat jam pukul 11 pagi kebiasaannya aku akan keluar dan balik semula ke rumah pada jam 8 malam. Tapi Sabtu yang ini aku macam rasa masa untuk aku manjakan diri sendiri itu kian singkat.

Sekilas aku lihat kembali diari yang aku catitkan jadual rutin kerja aku di syarikat swasta itu. Dahi aku sedikit berkerut. Biar betul ni. Packnya aku minggu depan. Alahai.

6 July – 8 July : Appointment dengan Jabatan Kejuruteraan Automotif JPJ Alor Star. Set and confirm another date dengan Jabatan Kimia.

6 July : Appointment dengan Uni Asia, Alor Star. Regarding on insurance claim.

7 July : Appointment dengan one of Finance staff and assist ke JPJ Alor Star.

8 July : Appointment dengan Staf Service Centre Gurun regarding on 5 bike yang kena sita.

9 July : Meeting Domestic Inquiry. 5 witness dan 2 orang peguam dari MEF.

13 July : 35 practical staff datang lapor diri.

14 July : Meeting dengan vendor Konica Minolta.

15 July : Board Director Meeting. Makesure everything in a good condition.

21 July – 22 July : Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, kes Domestic Inquiry.

28 July : Meeting UNION.

Hurm.. Haish.. Aduyai.. I hate July. Setakat kini, itu yang tercatit. Mana tahu mungkin ada lagi tambahan selepas ni. Semua appointment dan meeting itu perlu aku sediakan kertas kerja, dokumentasi mengikut tarikh dateline di atas. Tapi kan, aku rasa macam seronok. Pelik. Mungkin aku ini suka kerja. Betul, bila kita suka dengan apa yang kita lakukan benda yang berat pun tampak ringan. Rindu ke JPJ. Barangkali atas sebab aku selalu ke sana, aku sudah punya cable. Pegawai2 JPJ di sana rata2nya sudah kenal aku. Pada kawan baru aku Muni dan Waty, lambai sikit? * wave wave. Hehe.

Kata bos, PA itu penting. Jadi aku cuba untuk baiki PA aku dari hari ke hari. Kata bos juga, aku kena pandai tackle hati orang yang selalu kita berurusan. Itu namanya ‘Entertainment’. Jadi aku cuba untuk ramahkan diri aku. Tapi aku cakap pada bos rata2 orang yang berurusan dengan aku dikalangan wanita dan segelintir saja lelaki. Macam mana ni? Bagi orang yang agak shy dan pendiam macam aku. Ini satu torture. Betul !! Tapi bos kata cuba.

Aku guna pendekatan ‘kawan’, mudah untuk rapat dengan client jika kita selesa dengan mereka. Tapi untuk rapat dengan wanita ni. Adeh.. Hari itu ada seorang client minta number aku, atas sebab ‘entertainment’. Aku beri. Hari dulu juga ada client ajak aku keluar. Aku keluar. Hari yang itu ada client mula kerap send me text. Aku layankan saja. Sebab atas tiket ‘entertainment’. Bos yang kata. Tapi aku kata tak salah kalau sekadar untuk tambah kenalan. Nanti Bulan bising. Peace dari Senyap.

Selamat hari Sabtu.

p/s : Im Ami. My skandal dah balik.. huhu.. Tapi dia macam lain la sekarang. Ceh. Xpe2. Untuk Yuza, hope your father will get well ya. InsyaAllah. Khamis lepas abah Yuza masuk ICU.

17 comments:

::::LAdY FAFA:::: said...

ouhhh pity on u...
hmm saba la yek!..do well in ur work!

hmm sal muke saye ni..maybe teddy bear dua serupe kowt ngn kawan awk tuh..huhu..kekkeke ;p

SasHa Lee said...

bz nye kamu.. cian nyer.. tak ape aslkan kamu minat kerja tue..

bak kata orang workaholic.. Bz macm ner pun or pack jadualnye pun dia akan redah sb the end wiL get a satisfaction..kan;P

Orang Senyap said...

lady fafa ::

pity ker? alahai.. saya okey jer..
still bersemangat, tapi lotey la..

erm, a'ah maybe kancil dua serupa kot.. hehe..

Orang Senyap said...

sasha lee ::

busy itu memang tapi busy macam mana pun still blogging tak tinggal.. tak tau la macam mana saya ley ada masa gak macam mana pun untuk jenguk blog ni tiap2 masa..

ha, about that drawing.. erm, maybe lambat sikit la nampak gayanyer.. hehe..

saya xkesah pom bout keja tue sebenarnya, umur pun baru 22.. fasa nie rasa nak cuba semua benda baru.. rasa macam best sangat2 tau bila dapat ilmu baru nie.

JO said...

helo der, mmg pack je jadual tu. letih je kan. siyan je. hehe, me pnh dgr je psl entertain2 clients semua tu. nk buat mcm mana kan, da keje je. kene go on je la. best jgk dapat jmpe org2 baru. tak lupe juge skandal2 baru kan. thihihi :P


u've just been followed. by. me. tq.

[z@ck] said...

org kedah ke?

Orang Senyap said...

jo ::

thanks jo coz being my follower..
appreciate it.. ;-)

ya, entertain clients by a shy and silent person? awkward jer nampak kan? hehe.. mula2 dulu clients tanya sepatah, sepatah saya jawab.. haha.. very kaku..

tapi skang maybe dah improve.. yea, improve a lot..

yang penting cuma kena yakin dengan diri jer.. that's the key untuk erat ngan orang..

try to funny and make joke, itu yang saya buat.. mudah sangat rurapanya.. xdela susah sangat..

Orang Senyap said...

zack ::

yup zack..!! saya bermastautin di kedah sekarang..

u pun kedahkian ker?

mynamyra said...

owh,,
jadual pack..
mmg x suke..
huhu..
neway,u can do it..
mghrungi hari2 yg mncabar..
gud luck!

Orang Senyap said...

mynamyra ::

time kaseh atas kata2 support kamu itu..

huk..

terharu nie..

hehe

LotsOfLove-Pearls said...

Salam formm LOL...
i follow you...

hehhee..

I - s Y a said...

orang senyap!

sy suka blog ini. cool. superman. n goodluck!

Orang Senyap said...

LotsOfLove-Pearls ::

LOL ? wah, nice nickname that u put on.. :-)

thanks coz followed me, appreciate it..

Orang Senyap said...

I - s Y a ::

sya, superman memang superb cool..

thanks coz 'suka' page nie..

Att Ashburn said...

uih..packed betul..

SasHa Lee said...

Senyap.. sy dah balas tag kamu ari tue.. sila2 la tgk yerk..heehe;)

Orang Senyap said...

sasha lee ::

thanks sasha coz bagi respon..

dah tengok da tadi.. aip, i budak baek tau.. mana ada jahat2 nie.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...